BGtop

Computer.free.bg

Отиване към съдържанието

Главно меню

Windows XP Mode

Виртуални машини

Windows XP Mode - виртуалната машина само за Windows 7

С помощта на режима на Windows XP може да изпълнявате програми, предназначени за Windows XP, на компютри с изданията Windows 7 Professional, Enterprise или Ultimate. Режимът на Windows XP не се поддържа в Windows 8.            Как работи режимът на Windows XP?


Режимът на Windows XP работи по два начина – като виртуална операционна система и като начин за отваряне на програми в Windows 7. Изпълнява се в отделен прозорец на работния плот на Windows 7 подобно на програма, с изключение на факта, че представлява напълно функционална и лицензирана версия на Windows XP. В режима на Windows XP може да получите достъп до CD/DVD устройството на физическия компютър, да инсталирате програми, да записвате файлове и да извършвате други задачи все едно използвате компютър с Windows XP.
Когато инсталирате програма в режима на Windows XP, тя се показва както в списъка с програми на режима на Windows XP, така и в списъка с програми на Windows 7, за да може да отворите програмата директно от Windows 7.                                    
                                                    

Важно


От 8 април 2014 г. техническата поддръжка за Windows XP и режима на Windows XP вече не се предоставя, включително актуализациите, които защитават компютъра ви. Това означава, че ако продължите да използвате Windows XP или използвате режима на Windows XP на компютър с Windows XP след прекратяване на поддръжката, компютърът ви може да стане по-уязвим на рискове за защитата и вируси. Поради тази причина, за да остане компютърът ви с Windows XP незащитен и след прекратяване на поддръжката, ви препоръчваме да използвате режима на Windows XP само ако компютърът ви не е свързан с интернет. Научете повече за прекратяването на поддръжката за Windows XP.


Безплатна версия ето тук.
Първо теглите това, инсталирате го и после другото и него го инсталирате. Рестартирате компютъра си натискате F2
. Влизате в BIOS и търсите нещо подобно като "Intel Virtual"в настройките. Желая ви успех.


Източници: Корпорация Майкрософт и Гугъл
Назад към съдържанието | Назад към главното меню ©2016-2017 Константин Токов Сайтът е под Общ публичен лиценз на ГНУ